PRODEJ BIO-CHMELE (chmele z přechodného období)
Chmelařský institut s. r. o. je udržovatelem a držitelem šlechtitelských práv všech českých odrůd chmele. Na svém účelovém hospodářství ve Stekníku u Žatce tyto odrůdy pěstitelsky ověřuje.
Sklizené chmelové hlávky jsou u externího partnera zpracovány na chmelové výrobky, nejčastěji na chmelové granule typ 90, poté uchovávány ve vlastním klimatizovaném skladu chmele (Stekník u Žatce).
Chmelařský institut s. r. o. je členem Unie obchodníků a zpracovatelů chmele ČR. Patří mezi významné obchodníky s chmelem, situaci na trhu intenzivně monitoruje.
Nejkvalitnější český chmel vlastní provenience dodáváme na tuzemský a zahraniční trh.
V poslední době zaznamenáváme poptávku po chmelu vypěstovaném dle podmínek ekologického zemědělství. Ke vstupu do ekologického či organického chmelařství jsme podnítili v roce 2009 první pěstitele chmele, v roce 2011 jsme sami vstoupili do přechodného období. Dle legislativních požadavků trvá 3 roky přechodné období, než může být chmel takto vypěstovaný certifikován jako BIO, do té doby se označuje souslovím "z přechodného období". Nový inovovaný produkt, který si razí cestu na chmelovém trhu, je také zařazen v našem portfoliu.
Zboží nabízíme všem zákazníkům, kteří oceňují věhlasnou kvalitu českého chmele. Výhodou je orientace na všechny typy zákazníků, kterými jsou:
Součástí našeho podniku je pokusný minipivovar, ve kterém testujeme vliv chmele na kvalitu piva. Ověřovací várky piv provádíme klasickou technologií (varna - spilka - sklep) a nově technologií CKT.
Tématika vaření piva s důrazem na chmel se projevuje v poradenském činnosti pro naše zákazníky.
Kontaktujte nás, jsme připraveni vašim potřebám naslouchat, zanalyzovat je a nabídnout řešení. Existují zákazníci, kteří nás uvádějí v referencích. À propos, nenastal čas se k nim přidat?
Na vaše objednávky a dotazy se těší:
Ing. Josef PATZAK, Ph.D.
jednatel
Tel.: +420 415 732 133
GSM: +420 724 929 535
E-mail:
Více se o českém chmelařství dozvíte v publikacích: